sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Viimeiset hetket Balilla

Nyt se hetki on tullut. Neljä ja puoli kuukautta meni hujauksessa, kolme ihanaa kämppistä on jo pitänyt hyvästellä, ja tänään lähtee kolme lisää. Mutta ei oo meidänkään lähtöön kun noin 20 tuntia! Ja onneks Hanna, Mona ja Annina toiselta villalta tulee meille muutamaksi päiväksi asumaan, niin ei tarvii viettää viimeistä iltaa ihan tyhjässä villassa :) Mun viimesen päivän suunnitelmat meni vähän pipariksi. Ajattelin, että otan viimeiset päivät tehokkaasti aurinkoa, jotta saan sen rusketuksen takaisin, minkä sain Gileillä. No, Bali ei tietenkään ole ollut ihan samaa mieltä mun kanssa asiasta, vaan on sitten pari viimestä päivää ollut tosi pilvistä ja satanut. Eiks se sadekausi jo loppunut?! Enteilee selkeesti loppua. Toivoin myös, että tukan värjääminen blondiksi tekis musta vähän ruskettuneemman näköisen, mutta turha luulo sekin :D Ehkä mun pitää lopulta vaan hyväksyä, että en rusketu! Vaikka silti uskon, että oon ruskeempi ku moni Suomessa ;)


Muita viimeisien päivien suunnitelmia oli tietenki pakata. Sen suhteen olin niin kärsimätön, että pakkasin rinkan jo melki täyteen joku viikko sitten... Saa nähä kuinka ummehtuneelta vaatteet haisee :D Mutta eilen lopulta pakkasin loputkin kamat viimesiä vaatteita ja purnukoita lukuun ottamatta. Ja sain yllättyä suuresti. Mun tavarat mahtuu! Ja vielä helposti! Eikä tarvinnut heittää vanhoja lenkkareitakaan roskiin! Tää tietty tarkottaa sitä, että Singaporesta ja Bangkokista saattaa vielä tarttua jotain matkaan...

Lisäksi viimeiset tuliaiset tuli ostettua eilen (tai melki viimeset, taidan lentokentältä napata vielä jotain pientä mukaan ;)) ja nyt oon yrittäny pärjätä mahdollisimman vähällä rahalla, koska en millään en viittis nostaa automaatista rupioita. No onneks täällä saa safkan sillä alle eurolla. Täytyy sanoa, että toi tuliaisten ostaminen lähti jossain vaiheessa vähän käsistä. Sen takii pelottikin, että mahtuuko kaikki kamat enää laukkuihin.

Meillä oli torstaina Closing Ceremony, missä saatiin todistukset, että ollaan opiskeltu täällä. Arvosanoja ei vielä saatu, tän kulttuurin tuntien ne tulee hyvällä tuurilla joskus parin kuukauden päästä. Juhlaan piti pukeutua traditional costumeen, mutta koska meillä piheillä ihmisillä sitä ei ole, niin ihan siistit vaatteetkin riitti. Tulipahan ekaa kertaa käyttöä myös sille mekolle tällä reissulla! Tuli kyllä ihan yläasteen kevätjuhla mieleen. Vuorotellen käveltiin lavalle hakemaan todistusta. Illalla oli sitten vielä järkätty meille pienet beach partyt, joista ite kyllä luikahdin tosi aikasin kotiin (oikeestaan ennen kun juhlat ees alko :D). Jotenki oottaa lähtöö niin paljon, ettei oo enää huvittanut juhliakaan. Ja haluun pitää mielessä meidän viimeset juhlimiset koko porukalla ennen Soilan ja Riinan lähtöä!

Closing Ceremony, Team America ja Team Finland!
Tänään pitäis vielä mennä Mirkan kanssa käymään surffioutleteissä, jos sieltä vaikka tarttuis halvalla mukaan Converset :) Lisäks aateltiin katsastaa yks balilainen kirppis tässä ihan lähellä. Ilta meneekin varmaan sitten jännittäessä ja pakatessa vielä viimesetkin kamat. Niin ja sen Suomi-USA -pelinkin vois kattoo, kun se kerran tulee ihmisten aikaan tälläkin puolen maailmaa ;) Sitten lyhyet unet, kolmen aikaan ylös ja lentokentälle. Lentohan lähtee 6.20. Filippiineille lähtiessä kyllä totesin, etten enää ikinä ota noin aikasta lentoa, mutta minkäs teet, kun toi oli jo varattu :D

Mirka tosiaan lentää mun kanssa Singaporeen, että siellä vielä pyöritään yhdessä ennen kuin tiemme eroavat. Tosi outoa, koska koko ajan on ajatellut, että tälle reissulle lähettiin yhdessä ja tältä reissulta palataan yhdessä. Mutta kyllähän tätä osas enteillä jo aikoja sitten, kun Mirka alkoi ekaa kertaa puhumaan jäämisestä :) Ja oon Mirkan puolesta tosi ilonen, koska tätä se selvästi haluaa! Ihanaa, että se onnistui noinkin helposti ja halvalla. Vähän jännittää ittee reissata ekaa kertaa yksin. Mutta sekin on vissiin joskus tehtävä niin ihan hyvä alottaa parin päivän Bangkokin reissulla :D Toisaalta ihan jännääkin päästä yksin pyörimään sinne, se kuitenkin on onneks jo aika tuttu kaupunki. Eniten jännittää lennon vaihto Istanbulissa, kun siellä pitää viettää koko yö, jotain 15 tuntia. Mutta eiköhän siitäkin selvitä! Muistelen vaan kauhulla mun ekaa junamatkaa yksin, kun piti vaihtaa ja vaihdoin väärään junaan (ja tämähän tapahtui noin kaksi vuotta sitten)... No onneks väärälle lennolle ei oo mahdollista mennä :D Mutta näin melkein viiden kuukauden sängyn jakamisen jälkeen Mirkan ja mun tiet eroaa!

Mutta oiskohan mun vika Bali-postaus sitten tässä. Varmaan tulee vielä Singaporesta ja Bangkokista jauhettua jonkun verran tänne, mutta Bali taitaa olla tässä! Kivaa oli ja toivottavasti nähdään vielä joskus uudestaan! Ja toivottavasti Mirka vielä jaksaa kirjotella kuulumisiaan tänne :)

ps. juuri kun aattelin, että tässä päivässä olisi toivoa auringon paisteen suhteen, niin just alko sataa vettä kaatamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti