perjantai 27. tammikuuta 2012

Kuukausi takana

Toinen kouluviikko ja kolmas Baliviikko takana, hurjan nopeesti menee aika. Kuvitella, että ollaan oltu reissus jo kuukausi! Tätä vauhtia kun aika menee niin ollaankin jo kohta takas Suomessa. Opiskelu on ollu tosi rentoo ja ollaan opittu jo aika paljon indonesian kieltä. Muista kursseista onkin saanut sitten ehkä vähän vähemmän irti...

Bali tarkottaa "many holidays" ja se me ollaan kyllä saatu huomata! Viime viikonloppu oli viiden päivän mittanen, koska maanantaina oli lomaa kiinalaisen uuden vuoden takia (minkä naapurissa oleva buddhatemppelikin aika hyvin ilmoitti seremonioillaan). Meidän piti lähtee Gileille, muttei mentykään malarialääkityksen puuttumisen takia. Koko ens viikko on lomaa, koska on Galungan (jumalat tulee maan päälle, googlettakaa). Tarkotuksena oiskin huomenna lähtee kiertämään Balia skoottereilla. Koko viikko ollaan reissulle varattu, että saa nähä kuinka perusteellisesti jaksetaan saari kiertää. Suunnitelmissa on käydä ainakin Ubudissa, Lake Baturilla, itärannikolla, Lovina Beachilla...

Viime viikonloppu otettiin tosiaan rennosti kotona, rannalla ja salilla, mikä on ihan hyvä, sillä reissuja ja puuhaa pitäis riittää tästä eteenpäin. Vajaan kolmen viikon päästä tulee äiti ja isä tänne ja sen jälkeen onkin parin viikon välein joku vieras Suomesta käymässä täällä, joten tylsää tuskin tulee olemaan! Ollaan tosiaan alettu käymään ahkerasti salilla täällä. Melkein naapurista löytyy ainakin Tamppiareenan verrattuna tosi hieno ja iso sali, ja naisilta kuukausihinta on vaan 220 000 rupiaa (noin 20 euroo). Tosi kiva, että jotain urheiluakin pääsee harrastamaan, itellä kun ei toi surffaaminen oikein oo vielä lähteny käyntiin.

Meillä oli keskiviikkona koululla vierailemassa Asenne Surfilta Kimmo, joka esitteli yritystä ja kertoi tarinoita Balista. Kimmo on asunut Balilla jo seitsemän vuotta, joten kokemuksia oli kiva kuulla ja saatiin aika paljon hyödyllisiä vinkkejäkin, mm. että kännissä ja ilman kypärää ei kannata ajaa skootterilla. Itelle ei tulis mieleenkään, mutta kuulemma 50 % ihmisistä täällä sitä tekee, mikä on tosi idioottimaista. Kimmon vierailun lopuksi oli vielä arvonta, missä palkintona oli 100 euron lahjakortti Asenteen liikkeeseen. Mirka toimi onnettarena ja kenen muun nimen se nostikaan kuin minun jei! Pitää mennä joku päivä vähän shoppailemaan :)

Mennyt viikko on tosiaan ollut aika rauhallinen, mutta ens viikon jälkeen on taas paljon uusia tarinoita kerrottavana kun palataan Balirundilta! Eilen oltiin vähän bailabaila ja tänään missattiin meidän eka excursio, hups. Äänestämään onneks selvittiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti