keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Om swastyastu!

Yliopisto-opiskelua

Ensimmäinen ”oikee” kouluviikko on nyt takana. Ja tosiaan edessä on viiden päivän loma. Tässä viestissä vähän tietoa meidän kevään kursseista.

Tosiaan meidän vaihto-ohjelma on BIPAS, Bali International Program On Asian Studies. Yliopisto on Udayana University ja vaihtareiden tiedekunta on Faculty Of Letters. Meille oli tarjolla yliopistolla kuusi englanninkielistä kurssia, joista jokainen valitsee vähintään viisi. Me jätettiin pois laki-kurssi ihan siksi että ei kiinnostanut ja se vaikutti vähän vaikeelta, eikä sekään ois liittyny mitenkään meidän opiskeluihin Suomessa. Ei näistä kursseista oikeen mee mikään muutenkaan meidän varsinaisiin opintoihin kotiyliopistolla, mutta vapaa-valintaisiin vähintään sitten. Economy-kurssi saatetaan saada ihan varsinaisiinkin opintoihin.

Yhdeksän hengen koulubussi (skoottereilla ei oo vielä uskallettu ajaa koululle asti)
Maanantaisin meillä on viikon pisin päivä, 8.20-14.00. Ensimmäiset luennot (8.20-10.00) on Indonesian kieltä, joka on tosi mielenkiintosta ja kivaa oppia, mutta näin alkuun tuntu hieman vaikeelta. Itse kieli on kyllä hyvin simppeliä, sanoja laitetaan vaan peräkkäin, eikä taivuteta mitenkään. Ei ole olla-verbiä, aikamuotoja tai verbien taivutuksia... Sanoja on vaan aluksi tosi paljon opittavana, ja mieleen onkin jäänyt lähinnä tervehdykset ja ruokia. Ensimmäinen kokonainen lause joka jäi mieleen oli tärkeä: ”Minä surffaan Legian-rannalla.” =D Saya berselancar di pantai Legian.

Seuraavat luennot (10.20-12.00) oli kurssia International Tourism management. Kaikilla näillä muilla kursseilla kuin kielen luennoilla on samanlaista kuin Suomessa, eli opettaja lähinnä luennoi ja oppilaat istuvat hiljaa luokassa. Aihe on aika mielenkiintonen ja yleissivistävä, varsinkin kun ei ole aiheesta mitään pohjatietoja. Ekalla luennolla lähinnä määriteltiin turismia ja käytiin läpi sen hyötyjä ja vaikutuksia kohteisiin...

Maanantain viimeiset luennot (12.20-14.00) ovat Indonesian Literature. Luennoitsija käytti kaksi tuntia kertoakseen mitä teemme loppukurssista. Luentokalvoja oli ehkä noin 7, ja luennoitsija puhui jostain kalvosta jopa puoli tuntia. Kurssilla luetaan muutama runo, short story, jne. ja keskustellaan niistä. Ei vaikuttanut muuten kovin vaikealta, paitsi että pyritään lukemaan tarinat alkuperäsellä kielellä! Mitähän siitä tulee parin viikon kielenopiskelun jälkeen. =D

Tiistaina koulua on 8.20-12.00. Päivän ensimmäinen luento on taas Indonesian kieltä, mutta eri opettajan kanssa. Toinen luento on The Indonesian History, Ethnology, Culture and Customs. Kyseinen luento kesti ensimmäisellä kerralla vain puolet annetusta ajasta ja käsitteli hieman Indonesian maantiedettä ja historiaa. Katteltiin mm. kuvia kivisistä välineistä ja ihmisten kalloista... Mutta ihan mielenkiintoiselta tämäkin kurssi vaikutti. Tällä kurssilla kaikkien opiskelijoiden täytyy pienissä ryhmissä pitää presentaatio koko luokalle eri tuntien aiheista.

Keskiviikkona meillä on koulua vain 8.20-10.00. Siis ihan liian rankka päivä. : ) Aiheena on Economy and Business of South East Asia. Kurssi vaikutti oikeesti hyödylliseltä ja ekallakin luennolla tuli ihan kunnon asiaa. Jotain saattais jopa oppia, ja joutuu varmasti myös tenttejä varten tekemään töitä tän kurssin osalta. Luentojen jälkeen muilla kämppiksillä oli vielä laki-kurssia, joka me siis jätettiin pois, joten meillä on tässä kohtaa hyppytunti. Joka toinen keskiviikko on iltapäivällä workshop. Tällä kertaa työpajan teemana oli palmunlehtiaskartelua... Kyllä. Taiteltiin lehdistä hienoja koristeita, joilla oli jokin uskonnolinen merkityskin. Niitä oli oikeesti ihan hauska tehdä. Ja kauheen mukavaa, kun yliopisto näkee vaivaa järjestää meille tälläsiä Balin ja Indonesian kulttuuriin liittyviä ekstra-juttuja pelkän koulunkäynnin ohelle.

Joillain palmunlehdistä muokkautu vähän erinäkösiä koristeita... (vasemmalta Jonna, Soila, Riina ja Pekka)

Vapaa-aikaa

Opiskelun ohella ollaan tietty iltapäivät vietetty rannalla, salilla ja syödessä. Tiistai-iltapäivänä aurinko paisto ihan kunnolla ja melkeen juostiin rannalle koulun jälkeen. Aallot oli harmi vaan liian isoja surffaukseen. Eilen liityttiin myös paikalliseen kuntosaliin ja käytiin testaamassa crosstrainerit ja kuntopyörät yms. Ihan tosi hyvä sali on ja kuulemma jumppiakin järjestetään yks per ilta. Sali maksaa n. 19e kuussa ja liittymismaksu oli 21e, eli ei kovin paha hinta verrattuna Suomen hintoihin. Iltaisin ollaan myös käyty syömässä yleensä paikallisella pienellä torilla tai katteltu leffaa kämpällä.

Huomenna saa onneks nukkua taas pitkään, kun ei tartte herätä kouluun. Ja sattumalta ensi maanantaina on lomapäivä, joku paikallinen juhlapyhä, joten meillä on seuraavan kerran koulua vasta tiistaina. Ajateltiin lähteä ylihuomenna ehkä Gili-saarille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti