torstai 12. tammikuuta 2012

Orientoitumista


Meijän piha!
Jee päästiin tiistaina muuttamaan omaan villaan! Meitä asuu nyt sitten yhdeksän suomalaista, 7 tyttöö ja 2 poikaa, saman katon alla. Villa on 2-kerroksinen ja makkareita löytyy neljä, kylppäreitä kolme ja pihalla on tietenkin uima-allas! Pihalla on myös lököilypatio, jonka alla uiskentelee karppeja ja kultakaloja. Oleskelu-/ruokailutila on tosi avara ja keittiökin mukavan kokonen. Villa sijaitsee Seminyakilla hyvällä paikalla, eli kaikin puolin loistava löytö! Hintaan kuuluu luonnollisesti taloudenhoitaja, eli siivous kahdesti viikossa, lakanoiden vaihto, uima-altaan pesu, tiskaus, pyykin kuskaukset pesulaan... Lisättiin myös kuvakansioon (osote oikeessa sivupalkissa) lisää kuvia, ja siellä on myös enemmän kuvia villasta.

Meijän huone
Kämppiksiä keittiössä
Pari päivää ollaan vähän kierrelty ja tutustuttu paikkoihin, ja tietysti käytiin ostamassa paikalliset liittymät eli vanhoihin Suomen numeroihin on enää turha soitella, ne on käytössä taas sitten kesällä. Feisbuukista löytyy molempien profiilisivuilta numerot. Ja huomatkaaha että soittaminen ja tekstaaminen tapahtuu eri numeroihin. Soittaminen on Suomesta päin tosi paljon halvempaa, eli vaan alle 10 senttiä minuutti.

Yliopistolta
Eilen alkoi koulu ensimmäisellä orientaatiopäivällä, josta myöhästyttiin tyylikkäästi puoli tuntia kauheen ruuhkan takia. Oltiin luettu, että matka koululle kestää noin 20 minuuttia, mutta pienen taksisähläyksen ja ruuhkan takia matka kesti jonkun tunnin. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Oltiin aika yllättyneitä, kuinka vähän AE-vaihtareita täällä on, vaan reilu 40, vaikka syksyllä oli ollut ilmeisesti yli sata. Suurin osa on suomalaisia, mutta joukosta löytyy myös mm. pari jenkkiä, pari ruotsalaista ja pari saksalaista. Täytyy siis alkaa tutustua muunkin maalaisiin, ettei ihan suomen puhumiseks mee koko reissu. Muuta kautta vaihtoon samaiseen yliopistoon tulee vielä joku melkeen tuhat norjalaisia ja saksalaisia. Orientaatiopäivässä kerrottiin lähinnä yliopistosta ja oli muutama perinteinen tanssiesitys, jotka missattiin aikalailla. 

Sää täällä on ollut aika vaihteleva, sunnuntaina ja maanantaina sato vettä suurimman osan ajasta. Sen takia tiistain selkeä sää yllättikin ja onnistuin palamaan aika pahasti. Illalla kuitenkin satoi taas... Aika epävakaista siis koko ajan, mutta kyllä auringostakin ollaan välillä päästy nauttimaan.

Käytiin me rannallakin. Sään takia aaltojen mukana huuhtoutuu rantaan ikävän paljon roskaa.
Tänään oli toinen orientaatiopäivä, joka sisälsi infoa trooppisista taudeista ja meidän opiskelusta. Saatiin lukkarit ja iloiseksi yllätykseksi selvis, että meillä onkin kaksi viikon pituista lomaa! Lääkärisetä sai kaikki aika vainoharhasiks kertomalla eri taudeista ja osa päättikin ottaa vielä rabiesrokotteen täällä. Lopuksi meille tuli täti kertomaan Seeds of Hope -nimisestä orpokodista ja päivän päätteeksi lähettiin vierailemaan orpokodilla. 

Asia Exchange harrastaa hyväntekeväisyyttä ja yhteistyötä orpokodin kanssa ja myös meidät vaihtarit otetaan mukaan touhuun, mikä on tosi hienoa. Ja meistä meneekin kyseiselle orpokodille lahjoitussumma, mikä riippuu aina kunkin lukukauden vaihtareiden määrästä. Tänä keväänä summa on 1200 dollaria, ja ne meinaa käyttää sen uuteen koulubussiin, mikä kyllä tulee tarpeen, meidät kun kyydittiin niiden nykysillä busseilla... Vierailu orpokodissa oli tosi ihana! Siellä on 72 lasta ja vaan muutama aikuinen ja on ihan käsittämätöntä kuinka hyväkäytöksisiä ja kilttejä lapset on! En tajua, miten muutama aikuinen pitää kurissa tommosen lapsilauman. Lapsia oli ihan 1-vuotiaasta 20-vuotiaaseen ja kaikki vaikutti niin onnelliselta, että tuli ittellekin jotenkin tosi hyvä fiilis. Lapset oli tehny meille myös hienon musiikkiesityksen meille hieman oudoilla soittimilla. Mutta oli kyllä upeen kuulosta! Halutaan kyllä niin mennä vielä vierailemaan uudestaan siellä. Pari tyttöö halus vielä meidän sähköpostiosotteet ennen ku lähettiin, katotaan tuleeko jotai viestiä. :)

Orpokodin tytöt soittaa soittimiaan
Huomenna onkin sitten vapaapäivä ja meidän pitää mennä äänestämään pressanvaaleja varten! Luultiin, että pitää matkustaa Jakartalle asti suurlähetystöön, mutta viisammat kämppikset osasivat kertoa, että Balilta löytyy Suomen kunniakonsulaatti, missä pystyy myös äänestämään. Sinne siis. Lauantaina meillä on Ice Breaking Party, eli mennään vaihtariporukalla istumaan vähän rennommissa merkeissä iltaa, luvassa mm. drinking games with prizes... Ens viikolla alkaa sitten "oikea opiskelu".

Meidän villassa on tosi hidas ja katkeileva netti, joten blogin kirjottaminen ja kuvien lisääminen on vähän jäänyt. Mutta päivitetään molempia aina kun mahdollista.

Niin ja päästiin paikallisiin uutisiinkin. =D http://www.youtube.com/watch?v=yoptx9uKHsg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti